België – dag twee naar Brugge en Gent

Een reden voor deze reis was dat we de trein naar andere steden namen. Voor de lockdown en Covid was een reis naar Brugge voor mijn verjaardag gepland, maar dat ging niet door.

Voor onze dagtocht heb ik vrienden gemaakt met een kat in ons appartement! Zij heet Billie!

Naar Brugge met de trein

We namen de trein vanaf station Brussel Centraal en het was heel druk. Ik dacht dat het omdat het gaat ook door Gent was maar het was want er was veel toeristen!

Op de weg naar Brugge central er was een rij met toeristen

Hoewel Brugge een prachtige stad is, was het moeilijk om alles te zien door groepen mensen. Ik vond het een beetje te druk en niet zo leuk.

Veel mensen

We zag wat prachtige water, gebouwen en straten maar vond het niet makkelijk voor onze wandelroute te doen dus dachten we dat we naar Gent gaan.

Naar Gent

Gent is een grotere en nieuwe stad, ook met geschiedenis. Het is niet erg interessant voor toeristen, dus het was leuker voor ons. Het was stiller met een park, dicktbij het station, waar we koffie zaten te drinken.

Kleine koffie in het park

We liepen door de stad en de straten in de zon. Het was prachtig aan het water en er hing een gezellige sfeer met mensen. Ik vond het heerlijk.

Druk en toch ontspannen

De architectuur was een mix van modern en traditioneel, wat uitstekend was. met het water was het een heerlijke combinatie.

Ik vond het een mooie stad en er werd ook wat meer Nederlands gesproken zodat ik kon oefenen!

Het was echt een leuk dagje uit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s