België – dag drie een reis naar Antwerpen

Na het zonnige weer was het wat koud, grijs en nat. Het was een geluk dat we onze grotere truien hadden. Vandaag was een tochtje naar Antwerpen in de regen.

Het prachtige station in Antwerpen

Het station

De eerste ding in Antwerpen is het station. Het is zo prachtig! We lezen erover in de reisgidsen, maar in het echt is het mooier.

Het is van 1905

Verkennen

We hadden een gids voor Antwerpen, dus we hadden een idee van een aantal dingen om te zien, maar we waren blij om te verkennen. De eerste stap was de Grote Markt.

De Grote Markt

In het midden wat een sculptuur. Rondom het beeld stond het verhaal van de stad en de man in het beeld. Het was interessant met een reus en het afhakken van de hand.

Een picknick

Het was een beetje nat buiten dus we vond dat een binnen picknick was een gied idee. We vonden een trap in een groot winkelcentrum. Her was een mooi situati met een gouden interieur.

Een voetgangerstunnel onder de rivier

Mijn favoriete ding van de dag was de voetgangerstunnel Sint Annatunnel van 1931! Het heeft houten roltrappen en ruikt van olie. Het is magische!

Houten roltrappen!

Ik vind het zo leuk dat denk ik er is een andere blog hier!!

Aan de andere kant van de rivier liepen we op het pad. Er was een speelpark met een schommel, dus we konden het proberen in de regen! Het was grappig!

We liepen toen weer door de tunnel en gingen door de straten om naar de trein te gaan om naar huis te gaan in Brussel.

Liepen in het regen

Het was een schitterende dag en ik hield het meest van de tunnel. Ik zou graag nog een keer naar Antwerpen willen. Het was ook leuk om met andere mensen Nederlands te spreken!

Terug in Brussel keken we op weg naar huis naar enkele kattensculpturen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s