Een dagje uit naar Leeds

Op vrijdag hadden wij (Jit en ik) een vrije dag. Het komt niet vaak, dus we dachten dat we een dagje met de trein moesten gaan. Leeds is een interessante stad in Yorkshire, een uur en half van Manchester met de trein.

Leeds Kunstgalerij

De eerste haalt op onze bezoek naar Leeds was de kunstgalerij. Ik heb kunst in universiteit gestudeerd dus ik vind kunstgalerijen interessant. Er was een tentoonstelling met kunstwerk van mensen uit Leeds. Ik vond het leuk dat het was lokaale mensen en subjecten.

Indiase keuken

Er is een fantastische restraurant van Indiase keuken. We gaan want het hebben een van onze favoriete eten – dosa! Dosa is een platte krokante linzen pannenkoek. We hebben dosa met masala, dus het is een rond pannenkoek met aardappelen en spijcerijen. We altijd dronken gemberbier. Op deze bezoeken hadden we ook dhal met rijst.

Arcades en markten

Er zijn acht arcades met winkelen en markten in Leeds. Van oude ijzer en glas gebouwen tot kleine steegje arcades. Zij zijn al mooi en interessant. Op elke bezoek moeten we ze allemaal bezoeken. Ik vind dat de groente, fruit en bloemen markt zo mooi. Het ruikt lekker en de kleuren zijn helder.

Een andere arcade met houten winkelen. Het is kliener dan de markt met groente maar het is ook mooi.

Een andere galerij

Na onze wandeling door arcades we gingen naar een andere galerij. Het heet The Tetley en heeft modern kunst van de wereld. Het gebouw was een breweij een laang tijd geleden. Het staat in een deel van de stad met andere oude gebouwen met rode bakstenen. Het is een beetje verdritig dat er zijn veel nieuwe gebouwen bouwden zijn rond de oude gebouwen. Ik denk het zal de prachtige gevel verbergen.

Winkelen

Ik vind kleine winkelen meer interessant dan de groter warenhuizen. Zij hebben grappige dingen om te kopen. We bezochten een markt in een andere oude rond gebouw en ik vond een kaart dat me lachten maken!

We ook hadden een koffie en taart in de kunstgalerij maar ik had erg honger dat ik heb geen foto gemaakt! Het was lekker zo!

Ik denk dat dagtochten van Manchester in de trein is een leuke manier zijn om de dag door te brengen.

Vind je ook dagen uit een leuke dingen te doen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s