Een Wandeling door Iron Bridge

Als jullie hebben mijn post over The Wrekin lezen dan weten jullie dat ik was in de middel van Engeland. Het is ook de plek voor de oudste ijzer brug in het wereld! Het was gebouwden in 1781 en volledig gemaakt van geitijzer.

Een Brug en een Plaats

De naam “Iron Bridge” is zowel voor de ijzer brug als ook voor de naam van de plaats waar de brug staat. Het is een oude en schattige buurt met kleine winkeltjes en cafés. Er zijn winkels met teddyberen, met snoepjes en ook, natuurlijk, vis en friets. Het is Engeland ten slotte! We hadden al ons lunch gehad, dus geen vis en chips nodig!

Een Wandeling bij de Rivier

Iron Bridge staat op de Rivier Severn. Het is een lang rivier, de langste rivier in Brittannië. Het is 354km!

Er is een lang pad naast de rivier voor wandeling. We lipen tot de kleine hut (midden links op foto) om kijk te nemen. Het is een oude coracle schuur. De plek voor de kleine ronde boten van ouderwets. Wij zagen de nieuwe coracle schuur bij de cafe waar we lunch hadden.

Door het vuile oude raam kijken

Op de Brug

Het is mogelijk om op de brug te gaan. Het is oud, maar in goed staat. Van de brug je kan de uitzicht van de rivier zien. Er zijn veel bomen en verschillende kleine huizen op de rivieroever. 

In de midden van de brug is een datum op de ijzer. Het zei “Erected in 1779”! Ik ben een beetje verward want het informatie op internet zei dat het was gebouwde in 1781! Misschien duurde het nog twee jaar voordat het klaar was?!

Terug naar de auto’s

Het was maar een korte bezoeking, omdat we een lang rijd naar huis hadden. Na ons wandeling op The Wrekin, lunch en ook een kleine wandeling in Iron Bridge, het was bijna avond. We loopte terug naar de auto’s onderweg foto’s maken.

Ik vond de kleine winkels heel leuk, met de hand geschilderd tekens. De rook van de schoorstenen roken ook heerlijk. Het was alsof we in het verleden waren.

Oude Huisjes

Op de weg naar onze auto’s ik dacht dat het moet koud in de oude huisjes ben. Ze hadden houtkachels aan om de dikke koude muren te verwarmen.

Het is een beetje raar plaats met verschillende gebouwen stevig tegen elkaar. Maar ik denk dat dat het zo schattig maakt!

Ik was een beetje blij om weer bij de auto te zijn, want het begon koud te worden. Het was een goede dag met vrienden!

Heb je een oude brug waar je woont? Is het zo oud als de Iron Bridge?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s