Ik heb poffertjes gemaakt

Op het vorige weekend maakt ik poffertjes! Als je je herinnert, ik screef over mijn nieuwe poffertjespan in andere blog. Ik had mijn Covid booster op zondag en als een beloning maakte ik poffertjes voor Jit en mij! Ook al Frodo geef hen een proef!

Warme poffertjes met poederzuiker en margarine!

De Ingrediënten

Ik gebruik deze recept, als ik praten over het met Peter in mijn Nederlands les. Het ook heeft veganische opties. Ik kocht de ingrediënten en vond de andere dingen in mijn keuken. Als ik kan niet zuivel eten, gebruikte ik soja melk en margarine.

Ik vergat de soja melk in dit foto

Het beslag maken

De eerste ding ik moeste doen was het beslag maken. Het is omdat het een uur moet rijzen. En dat was genoeg tijd voor mijn booster!

Ik volgde de recept en stopt de ingrediënten in mijn kom, dan klopte het.

Het beslag is een beetje dikker dan mijn meestal pannenkoek beslag

Toen was het mixte, het was tijd voor de rijzen met een lauwe theedoek als een dak. Voor een uur het rijzen zodat het licht is.

Een Kleine Verassing!

Toen mijn beslag was klaar, ik stopt het in mijn knijpfles. Wat ik wist het niet was dat het is een erg levendig beslag!! Het was uit de flessenmondstuk komen!!

De Poffertjes Bakken

Na de rommelige start, het was tijd voor de poffertjes te bakken. Ik makte de poffertjespan warm dan met margarine ik borstel de pan. Met mijn knijpfles, knijp ik de beslag door de flesseenmondstuk en in de pan gaten. Ik herinnerd me dat ik moet hen vol niet meer dan negentig procent. (omdat het wil groien!)

Achter de scherman fofo van Jit!

Wacht op de bubbels

Als het bakken je moet wacht op de bubbels in de beslag. Het is een goede teken dat de andere kant is klaar. Dan moet je ze met een sateprikker draien.

Toen het klaar is kan je met de sateprikker om ze op te halen.

Ze zijn niet lekker voor katten!

Frodo had veel interessant in mijn poffertjes dus ik heb hem er een laten zien. Hij dacht het niet lekker. Goed, als er waren meer voor mij!

Niet lekker, mama!

Met poederzuiker en margarine!

De recept zei dat poffertjes zijn lekker met poederzuiker en roomboter (or margarine) en het is correct! Het was heerlijk!

Een kleine filmpje

Ik zei dat ik was een kookfilm maken, maar ik was een beetje te opgewonden, en vol met concentratie! Dus maakte ik een kleine filmpe voor Instagram, met een Nederlandse lied.

Een sucess!

Als mijn eerst tijd met poffertjes te maken, denk ik dat zij waren een sucess! Zij waren zacht en kooktdoor, meer belangrijk waren ze heel lekker!

Meer typische Nederlandse recepten?

Kunnen jullie me vertellen over meer typische Nederlandse recepten dat ik moet proef?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s