Mijn Dagboek: Zaterdag 11 September – Een korte reis naar Liverpool

Misschien je weet het dat ik kom uit Wirral, of misschien niet. Het is een sciereieland over het rivier Mersey van Liverpool. Ik geef uit heel tijd daar toen ik was jonger. Het is nog steeds een favouriete plek om te bezoeken.

Na een drukke ochtend, we dachten dat het was een goed ideeen om een reis naar Liverpool om te nemen. Het was niet een zonnige dag, maar Liverpool is mooi in alle weer. Zelfs grijs weer!

We gingen naar Liverpool in de trein. Het was heel druk met feestgevers als er waren een feest in een park naast Liverpool. De trein was niet zo leuk met alle mensen drinken en screeuwen. Het duurde een uur en half van onze lokaal station.

In Liverpool

Ik was erg blij dat we in Liverpool angekommen. Met vers lucht en ruimte, en het was een beetje rustig. We hadden honger dus naar de cafe gingen. Het is een kleine cafe met veganischte eten. Een van mijn favoriet plekken.

Het was een beetje grappig toen zag ik een kleine teken zeggen “tomatensoep”! (er was geen tomatensoep, en denk ik geen Nederlandse mensen in de cafe!)

Voor lunch we hadden seitan panini met salade, en voor onze drinken we hadden gemberbier. Het was lekker!

Na lunch

Met vol builken, het was tijd voor wandelen. Liverpool is een historische stad met heel mooi gebouwen. Ik vind het leuk om te lopen door de straten en opzoeken.

Het stad heeft veradnerd sinds ik woon daar. Er is nu een groote winkelcentrum met luxe winkels. Toen ik was jonger, er waren groezelig winkels die verkochten wierook en hippiekleren (ik was een kleine hippie!)

Dit was mijn favoriet winkel. Het was de wereld voor hippie dingen! Nu is het een beha winkel!

Bij de haven

De haven is een mooi plek in Liverpool. Het is een drukke stuckje van de stad met restauranten, bars, winkels, musea en een kunst gallerie. Er zijn ook uitzicht over Wirral. Ik vind het heel leuk.

In deze foto zie je het Liver Building en de Wereldmuseum. Het is een mooi combinatie van gebouwen en maak ik een foto elke tijd!

De waterkant was UNESCO lijsted maar niet niet nu. Het was verwijderd want er zijn heel moderne gebouwen dat maakt de uitzicht niet zo historiche. Ik denk dat het is nog steeds mooi met de combinatzie van historiche en modern.

Albert Dock

Albert Dock is de oude haven van Liverpool. Er waren veel schepen van alle wereld in de ouden dagen. Nu is het meer woonboten en exposeert. Er is een musee van Maritime, een moderne kunstgallerie en een musee over The Beatles – een zeer bekende band van Liverpool.

Omdat we te laat waren, er was geen tijd voor de museum. Volgende tijd, misschien. In plaats daarvan hadden we friets aan het water! Met een cloudy uitzicht van de Wirral.

Door de stad

Met onze trein als gevolg we moest lopen naar het station. Maar, er was tijd voor een kleine route door wat oude straten.

We liepen naar een bar die ik bezocht toen ik te yong was om te drinken! Veel herinneringen van school!

We liepen ook door een straat met oude moelens. Ze waren voor de produceren van de schepen in de haven.

Endelijk we lipen naar het station bij verschillinde oude gebouwen. Het is een mooi mengen van gebouwen dat maakt het een interessante route.

Terwijl het een korte reis was, het was leuk om een verschillinde stad te zien. De trein naar huis was ook stiller dat was leuk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s