Mijn Dagboek: Vrijdag 23 Juli – De Bloemen Show

Als jullie weten, zomer is een goede tijd voor bloemen. In Engeland, er is een organisatie heet The Royal Horticultual Society (ik weet de naam niet in Nederlands!) dat gastheer bloemen shows. Juli is tijd voor de Tatton Bloemen Show. Het is de eigen show in het noord Engeland. Het is ook niet ver van mijn huis.

Jit gekocht ons kaartjes voor de show, en ik was erg spannend! Als je weet het niet, ik hou van tuinen! Misschien is het een Brits ding!

Warm Weer

Het was een veel warm week in Engeland want er was een hittegolf. Ik was een beetje bezorg dat ik zou smelten. Denkbaar het was niet zo warm op vrijdag, dus kan ik bezorg niet.

In de ochtend, maakt ik lunch en een fles thee. Ik ook maakt twee flessen sinasappel sap want het warm was. Dan was het tijd voor rijden naar Tatton Park. Ik was erg spannend.

Er was een kleine rij, maar het duurde niet laang. Het was ook een beetje bewolkt toen we binnen was.

De bloementent

Eerst op onze route door de show was de bloementent. Het is een groot tent met exposeert bloemen van verschillende specialisten. Er waren zonnebloem, paarse alliums, en kleine displays van bloempotten. Het was heel mooi en het rook lekker!

Ik hou van zonnebloemen, en de exposeert in de tent was fantastiche! Zo kleurrike en helder!

Het was een beetje druk in de tent dus gingen we buiten en voor de showtuinen.

De Showtuinen

Er was bijna twintig showtuinen in de show, van kleine gemeenschap tuinen tot groot tuinen met veel functies. Ik had een paar favoriet tuinen, en de eerst ik zag was zo mooi!

Het was vol met tropische planten en grassen, met een bank en stoel in de midden. Ik had veel ideen van deze tuin. Ik denk dat een beetje structuur in mijn tuin zou leuk zijn.

Ik kan het me voorstellen iets zoals in mijn tuin. Architecurale planten, met kelurrijke blomen en bladen, met een plek voor thee in de schaduw. Ik vond het prachtig!

Er waren meer tuinen zo en emer ideeen voor mijn eigen tuin.

Een paarse tuin

Sommige tuinen waren gesponsored door bedrijven, dus hadden ze een thema. De paarse tuin was gesponsored door een muziek radio, dus er waren cimbalen op de cimbalen. Ik weet het niet waarom de kleurthema was paarse, maar het werkte!

Ik dacht dat het was mooi om te hebben meubels van jouw interesses in de tuin. Het vertelt een verhaal. Ik denk in mijn tuin er zou zijn te rommelig want ik hou van zoveel dingen!!

Een bad in de tuin!

Als een paarse tuin is niet voor jou, misschien wil je een bad in je tuin? Ja, een bad in de tuin! Een koper bad, met bubbels.

In een ook kleurikje tuin was er een bad. Het was in de beplanting met bubbels in het water. Ik dacht het was een beetje raar, maar op een warme dag misschien het is zo lekker.

Blomenkleren

Op onze weg naar een andere show tuin, zag ik een tent met paspopen met bloemenkleren. Ik ging naar binnen en er waren mooi outfits gemaakt met blomen en bladen.

Ik was binnen voor wat tijd als het was mooi om te kijken. Maar het was een beetje te warm binnen, dus ik ging naar buiten voor wat vers lucht.

Een Show Huisdier!

Terwijl we rondliepen, zag ik een bij op onze nieuwe plant. Het was een rond bij. Ik zet mijn nieuwe plant in de mes van Jit’s tas en de bij het gevonden. Ik gekocht de plan voor de bijen, maar dacht ik niet dat ze zouden het in de zak willen hebben. Ik vond het een beetje grappig, maar Jit was niet zo blij met een bij in de buurt van zijn arm!

Meer tuinen!

Deze tuin was maakt voor kankeronderzoek. Het was een mooi plek met een prieel in de midden. De beplanting was zacht met kleurijke blomen. Ik vond de groote steenen stoelen veel leuk.

Het was moderne met een witte vloer. Als ik vond de witte vloer leuk, dacht ik dat ze zijn een pijn om schoon te houden. Er waren beplanting op de dek van de prieel en een bos in de midden. Terwijl het was leuk, dacht ik dat het was een beetje te groot voor mij en mijn tuin.

De laatste tuin van de dag was een ook tropische tuin, met steenen op de grond en grassen in de grenzen. Het was veel mooi, en vond ik de witte schermen ook leuk. Ik dacht dat in de zomer zoon, er zouden mooie schaduwen zijn.

Een mooi dag

Ik zou hier voor altijd kunnen schrijven over deze show, maar moet ik stoppen! Misschien kan ik een blog later schrijven over mijn favoriet planten of tuinen.

Ik was dankbaar dat het was niet zo warm op de dag, dus ik zou gelukkig verkennen. Er waren mooi tuinen, lekker planten en zoveel ideeen voor mij. Ik kan nu niet voor naast jaar wachten toen kan ik mijn tuin werken.

Misschien een dag in Nederlands zal ik “De Engelse Tuineren” ben. Dan ik kan spreek Nederlands en ook mooi tuinen maken!

Houd jij ook van tuinen? Welke was jouw favoriet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s