Hoe leer ik Nederlands?

Hoe leer ik Nederlands? Door de jaren heen, ik leer Nederlands in verschillend wegen. Bij les op het universitaire, op apps bij mijn telefoon, met praten met mijn vriendinnen, en door schrijven over dingen. Maar, er zijn enkele dingen ik doe elke dag, en andere dingen niet zo veel. In dit post, ik deel welke dingen ik doe en gebruik.

Duolingo

Ik heb met Duolingo geleerd voor de langest tijd. Het is een goede app voor kleine elke dag les. Ik ben op een vijfhondert en twee dagen streak. Het is meestal goed voor lezen en luisteren.

Memrise

Memrise is alsof Duolingo want het is goed voor kleine elke dag les. Ik vind het goed om ze samen te gebruiken, want je heb verschillend woorden en zinnen te leren.

Babbel

Ik gebruik Babbel meestal voor spreken en voor de flash cards. Het is goed voor mij om tussen de italki lessen door te praten. Ik vind het leuk dat je leren met zinnen en gesprekken.

Pimsleur

Ik vind Pimsleur goed voor luisteren. Ik hoor de zinnen en gesprekken zodat ik kan hem begrijpen. Ik ook spreken de zinnen met de leraar.

italki

Een keer per week, ik heb een les met mijn Nederlands docent op italki. We praten over alles en het is een grappig weg voor Nederlands leren. Mijn docent deelt met mij podcasts, videos en meer voor mijn huiswerk tussen de lessens. Ik houd van deze lessen, omdat ik met een echt persoon spreken.

Luisterrijk

Luisterrijk is een Nederlands app voor audioboeken. Ik heb maar een boeken op mijn app, “Doe en denk als een kat”, maar het is leuk om te luisteren terwijl ik doe andere dingen.

NPO 2

Ik luister naar het radio Nederlands. NPO heeft andere kanalen, maar NPO 2 is goed voor een beetje spreken en een beetje muziek. Het is goed voor luisteren.

Ook….

Ik ook met mijn vriendin spreken, over Instagram bericht en Twitter. Het is leuk voor mij te praktijk schrijven.

Hoe leren jullie Nederlands? Delen in de comments.

3 comments

  1. Gefeliciteerd op uw vijfhondert en twee dagen streak met “de uil”. Ik gebruikt ook Duolingo om Nederlands te leren. (Excuse any mistakes!) Ik zal graag uw Nederlandse blog volgen.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s