Ik ben een pottenbakker… misschien!

Vorige weekend ik ging naar Cheltenham voor een dag met mijn vriendin, Zoe. We gingen naar een pottenbakker les. Nu denk ik een professioneel pottenbakker…misschien!

Een les in pottenbakken

Ik ging naar Cheltenham op vrijdag als onze les was op zaterdagochtend. Dus het was een goed idee dat ik was in de buurt. Op zaterdagochtend gingen we naar Eastnor Pottery waar de let was. Het is situatie in Herefordshire. De les was een uur half en deelden een pottenbakkersschijf tussen ons. Eerst was Zoe.

Zoe (splodzblogs.co.uk)

Jon, onze leraar was heel goed. Hij was duidelijk en geduldig met zijn instructies. Hij ook helpt wanneer we hebben het nodig. Hij werkt als een echte pottenbakker met zijn pottenbakker vrouw, Sarah.

Langzaam aan doen

Pottenbakken is een mooi ambacht. Het is een beetje indachtig, dus het is goed om het langzaam aan doen. Je moet met de klei werken. Elke pot is verschillend en dat maakt het erg speciaal.

In de les, Jon heeft ons er doorheen geleid met elke stap. Van de klei in het midden maken tot het omhoog trekken. Het was een mooi beleven.

We hebben twee potten gemaakt!

Ik denk dat het is bewijs van een goede leraar dat we hebben twee goede potten gemaakt in negentig minuten.

Wat een goede dag

Als het was maar een korte les, het was briljant! Beide Zoe en ik wil meer lessen in pottenbakken. Ik denk dat we zijn verslaafd! Na de les, we kunnen onze potten mee naar huis nemen. Zij meten droog voordat kunnen we verf ze. Dun mijn is op de plank in mijn woonkamer.

Bedankt aan Jon en Sarah, van Eastnor Pottery, voor een geweldige ochtend!

Heb jij pottenbakken doen? Wat denk jij over ambachten? Heb jij interessante hobby’s dat ik zou moeten proberen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s